Grip op je eten

Grip op buikvet

Heb jij overgewicht met vooral vet op je buik? Ben je vaak moe en futloos? Heb je trek en steeds zin in eten? En lukt het je niet om af te vallen of houd je het niet vol? Maak dan eens een afspraak. Want door anders te gaan eten lukt het je wel.

Grip op gewoonte-eten

Herken je dat? Je komt 's avonds thuis van je werk, je hebt je jas nog niet uit of je loopt naar de kast en pakt een handje chips. Of je zit met je gezin aan tafel, je hebt voldoende gegeten, maar er zitten nog wat restjes in de pan. Je vindt het zonde om weg te gooien dus je eet ze op. Of je zit 's avonds voor de tv, je loopt naar de keuken, pakt een kop koffie en al lopend terug naar de kamer stop je een paar koekjes in je mond. Iedere morgen neem je je voor dit niet meer te doen, maar het lukt je maar niet. Maak dan een afspraak om samen te kijken hoe jij grip kunt krijgen op deze eetgewoonten.

Grip op Diabetes 2

Is bij jou diabetes 2 vastgesteld dan kun je met je voeding veel doen om weer goede bloedsuikers te krijgen. Door anders te eten, kun je het gebruik van medicijnen uitstellen en soms voorkomen. Of, je kunt zelfs stoppen met het gebruik van tabletten en insuline. Echt de moeite waard dus om eens naar je eetgewoonten te kijken.